Posts

Showing posts from May, 2016

Aku nak bahagia jugak!

Assalamualaikum.
Lama tak update kan? Sebab tengah sibuk mencari sumber kebahagiaan yang jitu dan yang takkan pernah mengecewakan. Sebab apa? Sebab aku nak bahagia lah. Nak disayangi sepanjang masa walau dimana aku berada. Kebahagiaan hakiki yang tak mungkin dipersiakan. Ya. Cari Tuhan!
Aku admit lah sebelum ni aku rasa macam semua masalah aku ni menghimpit and it's suffocating me like no one has ever experience this. Gila lah aku rasa aku lah manusia yang paling serabut dengan masalah jiwa yang tak habis habis. (Erm. Rasa macam kena buat bipolar check-up ni)
Sampai satu masa, aku rasa menyampah dengan diri sendiri. 
"Kau rasa kau sorang je serabut? Kau rasa kau je susah? Kau rasa kau je yang sedih? Kau rasa kau je yang kecewa remuk redam hati tu ha? Kau rasa kau je ke yang bermasalah dalam dunia ni? Kau je ke yang hidup dalam dunia ni? Kau rasa kau sorang je yang sibuk nak melarikan diri dari masalah? Kau rasa kau je betul? Kau rasa kau je nak didengar? Kau rasa kau je yang …