Posts

Showing posts from November, 2016

Sokong diri anda

Image
Belajar tu belajar jugak. Society pun society jugak. Kerja tu kerja jugak. Pergi sana pergi sini macam macam hal lah. Tapi keluarga dan kawan tu jangan lupa.

“Because they’re always be by your side, and your backbone”
(Siapa entah yang bagi quote ni. Lupa dah. Baru nak give credits. Huhu)


Yes. Tak dapat nak deny hidup as pelajar perubatan ni memang tak tentu arah. Serabut macam rambut tersekat dekat sikat (ke aku sorang je?). Dari bangun tidur sampai nak lelap. Ada ada aje kertas kerja, surat yang terfikir kena buat and submit dekat BHEPA. Belum campur lecture notes yang belum sempat cover selepas 3 hari, belum sempat tatap habis-habis dan belum sempat dapat penghayatan sampai lumat dalam otak. Belum cukup rencah dan perisa kalau tak buat pre-reading dan post-reading untuk kasi lekat dalam otak. Sindrom yang tercipta bila buka buku Robbins ialah SMT, Sindrom Mata Layu. Post-it-notes bertepek atas meja, dekat info board. Kertas kesan highlighter kuning dan pink, hijau dan oren. Nota conte…